Paaugstināto "Latvenergo" tarifu joprojām nav jāmaksā 84% klientu

Latvijas energokompānijas "Latvenergo" paaugstinātais jeb pamata elektroenerģijas tarifs joprojām nav jāmaksā lielākajai daļai jeb 84% mājsaimniecību, norāda "Latvenergo" preses sekretāre Ivita Bidere.

Viņa klāstīja, ka no 830 000 privātpersonu līgumu 84% joprojām izmanto starta tarifu, savukārt atlikušie 16% mājsaimniecību jeb 161 014 izmanto pamata jeb paaugstināto tarifu. Šo klientu vidējais patēriņš mēnesī (sešu mēnešu periodā) ir bijis 85 kilovatstundas (kWh).

Jau vēstīts, ka "Latvenergo" jaunais tarifu plāns, kas stājās spēkā 2011.gada 1.aprīlī, noteic, ka mājsaimniecībām par pirmajām 1200 kWh jāmaksā agrākais starta tarifs – 0,0825 lati (Ls)/kWh, savukārt no 1201 kWh piemērots pamata tarifs – 0,1074 Ls/kWh.

Kompānija "Latvenergo" ir Latvijas valstij piederošs energoapgādes komersants, kas nodarbojas ar elektroenerģijas un siltumenerģijas ražošanu un tirdzniecību, kā arī sniedz telekomunikāciju un informācijas tehnoloģiju pakalpojumus. "Latvenergo" koncernā ietilpst "Latvenergo" un pieci meitasuzņēmumi – "Augstsprieguma tīkls", "Sadales tīkls", "Latvenergo Kaubandus", "Latvenergo Prekyba" un "Liepājas enerģija".