VID konfiscē vairāk kā 13 tūkstošus apavu pāru ar viltotiem "Adidas" elementiem

Valsts ieņēmumu dienests (VID) konfiscējis 13 616 apavu pāru ar viltotiem starptautiskā sporta apavu un apģērba ražotāja "Adidas AG" ("Adidas") preču zīmes elementiem, VID sabiedrisko attiecību daļā.

VID norādīja, ka šogad jūlija beigās VID muitas amatpersonas Liepājas ostas muitas kontroles punktā veica fizisko kontroli kādai Ķīnā ražotu apavu kravai, kuras laikā radās aizdomas par iespējamu uzņēmuma "Adidas AG" intelektuālā īpašuma tiesību pārkāpumu, jo kravā bija apavi, kuru vairāki būtiski elementi bija sajaucami līdzīgi uzņēmuma "Adidas AG" reģistrētajai preču zīmei.

Kravā esošo apavu paraugi nodoti ekspertīzei uzņēmuma "Adidas AG" intelektuālā īpašuma tiesību pārstāvim Latvijā – ekspertu sniegtais atzinums apliecināja, ka daļa no kravā esošajiem apaviem – 13 616 pāri – ir kontrafaktas preces, kas pārkāpj uzņēmuma "Adidas AG" intelektuālā īpašuma tiesības. Pamatojoties uz saņemto ekspertu atzinumu, par pārkāpumu sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksu, un 2.novembrī pieņemts lēmums pārkāpējam uzlikt 500 latu naudas sodu un konfiscēt kontrafaktās preces – 13 616 apavu pārus, klāstīja VID.

Ieņēmumu dienests arī informēja, ka apavu kravas pavaddokumentos kā kravas saņēmējs norādīts kāds Panamā reģistrēts uzņēmums, taču muitas amatpersonu rīcībā esošā informācija liecina, ka kravas gala saņēmējs, iespējams, ir kāds uzņēmums Krievijā.

Pašlaik atsavinātie apavi ir nodoti glabāšanai Nodrošinājuma valsts aģentūrā.

VID ir finanšu ministra padotībā esoša tiešās pārvaldes iestāde, kas nodrošina nodokļu maksājumu un nodokļu maksātāju uzskaiti, valsts nodokļu, nodevu un citu valsts noteikto obligāto maksājumu iekasēšanu Latvijas teritorijā, kā arī iekasē nodokļus, nodevas un citus obligātos maksājumus Eiropas Savienības budžetam, īsteno muitas politiku un kārto muitas lietas. VID izveidots 1993.gadā.