Tiesa "airBaltic" tiesiskās aizsardzības procesa pieteikumu līdz oktobra beigām atstāj bez virzības

Rīgas rajona tiesa nolēmusi Latvijas nacionālās aviokompānijas "airBaltic" tiesiskās aizsardzības procesa pieteikumu atstāt bez virzības līdz šā gada 21.oktobrim. Šāds lēmums pieņemts, jo nav iesniegti visi nepieciešamie dokumenti, paskaidroja tiesā.

Jau vēstīts, ka trešdien, 21.septembrī, "airBaltic" tiesā iesniedza tiesiskās aizsardzības procesa pieteikumu. Aviokompānijas prezidents Bertolts Fliks pavēstīja, ka "airBaltic" šādi rīkojies, lai varētu turpināt lidojumus, apkalpojot Eiropas, Tuvo Austrumu, Krievijas un NVS valstu lidostas.

Fliks paskaidroja, ka atbilstoši tiesiskās aizsardzības procesam Latvijā "airBaltic" valde tiesā iesniegs turpmākās darbības plānu, ko tiesa apstiprina. "Tādējādi Latvijas valdība kā akcionārs nevarēs bloķēt nevienu aviokompānijas lēmumu. Saistībā ar tiesiskās aizsardzības procedūru tiks izvirzīts tiesas apstiprināts administrators, kurš būs atbildīgs par tiesiskās aizsardzības plānu, kas visām pusēm, tostarp akcionāriem, vadībai un padomei, būs jāievēro. Tiesiskās aizsardzības perioda laikā "airBaltic" vadība nemainīsies, un visi kreditori saņems līdz šim neizmaksātos parādus," viņš norādīja, uzsverot, ka "airBaltic" valde turpinās aviokompānijas darbu.

Ja "airBaltic" būs spiests atcelt reisus, aviokompānija par to paziņos atsevišķi.

Svarīgākais