Rūpnieki: jaunajai Saeimai un valdībai jānodrošina stabilitāte un saliedētība

11.Saeimai un jaunajai valdībai ir jānodrošina stabilitāte, īpaši nodokļu politikā, kā arī jādarbojas saliedēti, aģentūrai BNS atzina Latvijas Kokrūpniecības federācijas izpilddirektors Kristaps Klauss un Latvijas Mašīnbūves un metālapstrādes uzņēmumu asociācijas prezidents Vilnis Rantiņš.

Klauss par galveno uzdevumu nākamajai valdībai un Saeimai nosauca stabilitātes nodrošināšanu. "Vēlos no valdības stabilitāti. Nav pieņemams, ka mēs nezinām, kādas būs izmaiņas nodokļu sistēmā. Cerams, ka valdība pildīs solījumus un nodokļus nepalielinās," teica Klauss.

Viņaprāt, valdībai ir jādarbojas kā vienam veselumam. "Vēlos, lai pienāktu laiks, kad var runāt ar valdību, nevis ar ministrijām. Pašreiz, ja kaut ko izrunā un vienojas ar vienu ministriju, tad cita to neapstiprina un beigās jāapstaigā visas ministrijas, lai par kaut ko vienotos," klāstīja Klauss un piebilda, ka ar nepacietību un interesi gaida 17.septembra nakti, lai uzzinātu, kas veidos nākamo valdību. "Dzīve būs citāda. Labāka vai sliktāka, to mēs redzēsim," sacīja Latvijas Kokrūpniecības federācijas izpilddirektors.

Arī Rantiņš apstiprināja, ka valstī jābūt stabilitātei un norādīja, ka "Latvijas spēles noteikumi nedrīkst būt sliktāki par kaimiņu valstu un pie tā ir arī jāstrādā". Viņš arī uzsvēra, ka valdībai jādomā un jāpievērš lielāka uzmanība ekonomikas jautājumiem.

Latvijas Kokrūpniecības federācija dibināta Latvijas kokrūpniecības interešu starptautiskai pārstāvniecībai, asociāciju darbības attīstīšanai un koordinēšanai. Federācijā apvienojušās nozares uzņēmēju asociācijas – Latvijas Kokmateriālu ražotāju un tirgotāju asociācija, asociācijas "Latvijas mēbeles" un "Latvijas koks", Latvijas Neatkarīgo mežizstrādātāju asociācija, Latvijas Mežizstrādātāju savienība, Latvijas Biomasas asociācija "Latbionrg" un Latvijas Kokapstrādes uzņēmēju un eksportētāju asociācija.

Mašīnbūves un metālapstrādes rūpniecības uzņēmēju asociācijā ir 177 Latvijas uzņēmumi. Latvijas Mašīnbūves un metālapstrādes rūpniecības uzņēmēju asociācijas apkopotajos datos iekļauti uzņēmumi, kuri ražošanā nodarbina vismaz 20 cilvēku vai kuru apgrozījums sasniedzis vismaz 300 tūkstošus latu.

Svarīgākais