Aptauja: teju 70% iedzīvotāju domā, ka sagaidāms pasaules ekonomiskās krīzes otrais vilnis

Lielākā daļa jeb 69% Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju ir pārliecināti, ka ir sagaidāms pasaules ekonomiskās krīzes otrais vilnis, kas ietekmēs arī Latvijas finanšu stabilitāti, liecina tirgus, sociālo un mediju pētījumu aģentūras "TNS Latvia" veiktais pētījums.

Tostarp 17% ekonomiski aktīvo iedzīvotāju uzskata, ka noteikti ir sagaidāms, savukārt puse (52%) ekonomiski aktīvo iedzīvotāju uzskata, ka drīzāk ir sagaidāms ekonomiskās krīzes otrais vilnis.

Aptauja arī liecina, ka 17% ekonomiski aktīvo iedzīvotāju ir pārliecināti par pasaules finanšu stabilitāti un uzskata, ka nebūs otrais ekonomiskās krīzes vilnis, kas ietekmētu arī Latvijas finanšu stabilitāti. 16% ekonomiski aktīvo iedzīvotāju uzskata, ka drīzāk nebūs otrais krīzes vilnis, savukārt 1% ekonomiski aktīvo iedzīvotāju ir noteikti pārliecināti, ka nesekos vēl viens ekonomiskās krīzes vilnis.

14% aptaujāto nav konkrēta viedokļa šajā jautājumā.

Ekonomika

Vai “airBaltic” pērk lidmašīnas, lai tās izīrētu citiem? Šāds jautājums sociālajos tīklos sastopams bieži, kopš nacionālā aviokompānija paziņoja, ka no nākamā gada papildu lidmašīnas tiks izīrētas aviācijas gigantam “Lufthansa Group”. Par to, ko šis darījums nozīmē lidsabiedrībai un iedzīvotājiem, plašāk vēsta TV kanāla 360 raidījums “360 ZIŅneši”.

Svarīgākais