"Rīgas siltums" plāno sniegt atbalstu maznodrošinātiem rīdziniekiem 840 tūkstošu latu vērtībā

Šajā apkures sezonā Rīgas siltumapgādes uzņēmums "Rīgas siltums" (RS) iecerējis atbalstīt maznodrošinātos rīdziniekus, ziedojot 840 tūkstošus latu siltumapgādes nodrošināšanai, aģentūrai BNS pastāstīja uzņēmuma Informācijas daļas vadītāja Linda Rence.

"Arī šogad RS sniegs atbalstu rīdziniekiem, ziedojot 840 tūkstošus latu Latvijas Pašvaldību savienībai (LPS). Tālāk biedrība slēgs līgumu ar Rīgas domi (RD), kur Labklājības departaments atbilstoši saistošajiem noteikumiem novirzīs finanšu līdzekļus rīdzinieku atbalstam," viņa sacīja un piebilda, ka atbalstu plānots sniegt ģimenēm vai atsevišķi dzīvojošām personām, kas savu dzīvesvietu deklarējušas Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā, kurām saskaņā ar RD saistošajiem noteikumiem ir tiesības saņemt dzīvokļa pabalstu un kuru mājokļu apkurei tiek izmantota RS piegādātā siltumenerģija.

Rence norādīja, ka pagājušajā gadā RS ziedoja siltumenerģiju 50 tūkstošu megavatstundtu (MWh) apmērā vairāk nekā 1,5 miljonu latu vērtībā. Viņa paskaidroja, ka tādējādi uzņēmums pērn spējis palīdzēt teju 22 tūkstošiem iedzīvotāju. Tā kā līdzekļi tiek novirzīti caur LPS, iedzīvotāju skaits, kam tiks sniegta palīdzība šogad, pašlaik nav zināms, viņa piebilda.

Saskaņā ar RS pārstāves sniegto informāciju patlaban ir saņemtas gandrīz visas nepieciešamās atļaujas atbalsta sniegšanai. "Ceram tuvākajā laikā saņemt finanšu ministra atļauju, kas ir pēdējā formalitāte projekta īstenošanā," viņa piemetināja.

RS ir viens no galvenajiem siltumenerģijas piegādātājiem Rīgā. 77% no uzņēmuma piegādātās siltumenerģijas tiek izmantota dzīvojamo māju apkurei un karstā ūdens sagatavošanai. Pilsētas siltumtīklu kopējais garums ir vairāk nekā 876 kilometri, no kuriem 72% atrodas RS īpašumā.

Ekonomika

Inčukalna pazemes gāzes krātuvē septembra vidū ir iesūknēta dabasgāze 18,6 teravatstundu (TWh) apmērā, kas veido 75% no krātuves ietilpības, piektdien žurnālistiem sacīja vienotā dabasgāzes pārvades un uzglabāšanas sistēmas operatora AS"Conexus Baltic Grid" ("Conexus") valdes priekšsēdētājs Uldis Bariss.

Svarīgākais