Darbību pārtrauc "Domina Travel"

Pavisam klusi savu darbību ir pārtraucis tūrisma operators Domina Travel, kurš savulaik bija viens no itāļu uzņēmējam Ernesto Preatoni piederošās grupas Pro Kapital uzņēmumiem. Dominas galvenais un praktiski vienīgais virziens bija Ēģiptē, Šarmelšeihā, izvietotais atkal jau E. Preatoni piederošais kūrorts Domina Coral Bay.

«Domina Travel jau dažus gadus vairs nav Pro Kapital grupas uzņēmums. Cik man zināms, jaunie īpašnieki vienkārši pārtraukuši savu darbību,» Neatkarīgajai stāsta Pro Kapital sabiedrisko attiecību menedžere Iveta Vanaga un piebilst, ka arī laikā, kad uzņēmums vēl iekļāvās Pro Kapital grupā, uzsvars uz tūrisma biznesu nav bijis liels. Ar pašiem Domina Travel pārstāvjiem Neatkarīgajai sazināties neizdevās. Darbību pārtraukuši arī Domina Travel uzņēmumi Igaunijā un Lietuvā, kas, līdzīgi kā Latvijas māsa, bija vienīgie Domina Coral Bay kūrorta izplatītāji Baltijas valstīs. «Domina Coral Bay vēl joprojām ir mūsu grupas uzņēmums, tas nekur nepazudīs, un klienti, kas iecienījuši atpūtu šajā kūrortā, noteikti bez tā nepaliks, jo šo kā galamērķi izplatīs citi Baltijas valstu tūroperatori,» teic I. Vanaga.

«Zvanīja kāda meitene no Domina Travel un pateicās par sadarbību, sakot, ka uzņēmums pārtrauc savu darbību,» informē tūroperatora Tez Tour direktors Baltijas valstīs un Latvijas Tūrisma aģentu asociācijas (ALTA) viceprezidents Konstantīns Paļgovs. Viņš norāda, ka Domina Travel daļa Latvijas tirgū nebija nozīmīga – ne vairāk kā pieci procenti. Pēc viņa domām, Domina Travel darbības pārtraukšana ir tikai loģiska, proti, Ēģiptē valdot nemieri. Un, ja operators var piedāvāt tikai vienu galamērķi, tad to īsti par operatoru uzskatīt nevar. «Normāli tūroperatori piedāvā vairākus galamērķus, un, ja tūroperators katru gadu nevar piedāvāt kādu jaunu galamērķi, tas nav tūroperators,» uzskata K. Paļgovs.

Pašlaik vēl ir grūti prognozēt, vai Ēģipte atgūs savu popularitāti. Jau tagad tiek pārdoti čārtera lidojumi uz Ēģiptes kūrortiem no Tallinas un Viļņas, bet no Rīgas čārterlidojumus piedāvā tikai viens operators – Novatours. Tez Tour lēmumu par čārteru uzsākšanu uz Ēģipti vēl tikai pieņems.

Svarīgākais