Saistībā ar Saeimas vēlēšanām sabiedriskajiem medijiem plāno piešķirt papildu 111,6 tūkstošus latu

Valdība otrdien lems par papildu 111,6 tūkstošu latu piešķiršanu sabiedriskajiem medijiem un Nacionālajai elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomei (NEPLP) saistībā ar Saeimas ārkārtas vēlēšanām.

No līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem paredzēts piešķirt 111 618 latu, no tiem NEPLP 18 722 latus – elektronisko plašsaziņas līdzekļu uzraudzībai.

Savukārt Latvijas Radio iecerēts piešķirt 29 660 latu un Latvijas Televīzijai –63 236 latus sabiedrības informēšanai priekšvēlēšanu aģitācijas un vēlēšanu laikā.

NEPLP uzsvērusi, ka padomei nepietiek darbinieku, lai pilnvērtīgi uzraudzītu raidorganizācijas, tādēļ šo funkciju veikšanai plānots piesaistīt papildu darbiniekus. Tāpat nepieciešama datu iegāde no datus apkopojošām aģentūrām par televīzijas un radio monitoringu.

Sabiedriskajiem medijiem papildu finansējums nepieciešams, jo 2011.gada budžeta veidošanas brīdī nebija iespējams paredzēt, ka šogad notiks ārkārtas vēlēšanas.

Ekonomika

Šosezon stāsies spēkā jaunas prasības ziemas riepām, un no 1.decembra ceļu satiksmē varēs izmantot tikai tādas ziemas riepas, kas marķētas ar "kalna un sniegpārsliņas" apzīmējumu, aģentūrai LETA pavēstīja Ceļu satiksmes drošības direkcijā (CSDD).

Svarīgākais