Bijušais Rīgas vicemērs Dinevičs iesaistījies atjaunojamo energoresursu biznesā

Bijušais Rīgas vicemērs Jānis Dinevičs iesaistījies atjaunojamo energoresursu biznesā, trešdien raksta laikraksts "Dienas Bizness" (DB).

Augusta sākumā Dinevičs kopā ar partneriem nodibinājis uzņēmumu "Atjaunojamo energoresursu un viedo tīklu tehnoloģiskais parks", kurā viņš ir valdes priekšsēdētājs. Kontrolpakete jeb 63 % daļu šajā kompānijā pieder ar Dineviču saistītajam "Gosupi nekustamie īpašumi", 17% – zinātniskā ražošanas firmai "EN-EL", bet pa 10% – Fizikālās enerģētikas institūtam un Rīgas Tehniskajai universitātei. Jaunveidotā uzņēmuma valdē darbosies arī Pēteris Šipkovs un Antans Sauhats. Dinevičs DB atklāja, ka projekta mērķis ir ražot elektroenerģiju. Jaunveidotais uzņēmums sākotnēji galvenokārt nodarbosies ar pētnieciskiem darbiem.

Līdz 19. septembrim kompānija plāno iesniegt visu nepieciešamo dokumentāciju, lai pieteiktos uz Eiropas Savienības (ES) līdzfinansējumu programmas Uzņēmējdarbība un inovācijas otrās kārtas ietvaros.

Viena projekta Eiropas Reģionālā attīstības fonda (ERAF) līdzfinansējuma apmērs ir 1,5–8,5 miljoni latu. Projekta rezultātā tehnoloģiskajā parkā Ogres novada Krapes pagastā varētu tapt trīs stacijas – koģenerācijas, vēja un saules, kur plānots ražot elektroenerģiju. Daļu no saražotā plānots realizēt "Latvenergo", bet daļu varēs izmantot arī ražošanā. DB piebilst, ka Krapes pagastā atrodas ar Dineviču saistītā piena produktu ražotne.

Svarīgākais