"Baltic Investments Group" grib izlikt no telpām Hotel de Rome, banku Citadele un Vienotības biroju

Uzņēmums "Baltic Investments Group" plāno izlikt no nomātajām telpām ēkā Rīgā, Kaļķu ielā 28, viesnīcu "Hotel de Rome", banku "Citadele", politisko partiju apvienības "Vienotība" biroju, "Narvesen" un citus nomniekus, nomnieku vārdā pavēstīja Juris Pētersons.

Viņš norādīja, ka par ēkas Kaļķu ielā 28 īpašnieku pirkšanas–pārdošanas darījuma ar viesnīcu "Hotel de Rome" un "Konventa sētas" apsaimniekotāja "Reho" dēļ šogad kļuva "Baltic Investments Group", ko apliecina ieraksts Zemesgrāmatā šā gada 6.jūlijā.

Pētersons sacīja, ka piektdien jaunie ēkas īpašnieki sāka nesankcionētu, likumam neatbilstošu nomnieku darbības ierobežošanu, lai izliktu nomniekus no telpām, par savām darbībām un vēlmēm nevienu iepriekš laikus neinformējot. "Jaunais īpašnieks "Baltic Investments Group" ēkai Kaļķu ielā 28, kurā atrodas "Hotel de Rome" viesnīca, partiju apvienības "Vienotība" birojs, "Narvesen" veikals, "Citadeles" banka, veikals "Andrew’s Ties" un citi nomnieki, ar prettiesiskām metodēm cenšas izlikt nomniekus no telpām," sašutumu pauda nomnieku pārstāvis.

Lai protestētu pret "Baltic Investments Group" darbību, nomnieki piektdien rīkos brīfingu, kurā piedalīsies nomnieku pārstāvji Jurgens Rēlingers, kas pārstāves uzņēmumus "Riga-Hotel-GmbH. & Co. Betriebs-KG" un "Rohlinger Beteiligungs und Vermogensvervaltungs GmbH", politisko partiju apvienības "Vienotība" biroja vadītāja Zane Pirktiņa, Estere Šenberga-Mironoviča, kas pārstāvēs veikalu "Andrews Ties", un advokāts Egīls Radziņš.

Jau vēstīts, ka viesnīcu "Hotel de Rome" un "Konventa sēta" apsaimniekotājam Latvijas–Vācijas kopuzņēmumam "Reho" 19.jūlijā mainījās īpašnieki.

Uzņēmumu reģistra datubāzes apkalpotāja "Lursoft" informācija liecina, ka "Reho" līdzīpašnieks "Baltic Investments Group", kam kopš šā gada marta piederēja 50% uzņēmuma kapitāldaļu, pārdevis visas kapitāldaļas Krievijas iedzīvotājai Inetai Bojārei, kuras līdz šim nebija starp "Reho" īpašniekiem. Savukārt otram uzņēmuma līdzīpašniekam "Riga Hotel GmbH&Co" piederošo "Reho" kapitāldaļu skaits nav mainījies.

"Baltic Investments Group" dibināts vien šā gada janvārī, un tā pamatkapitāls ir 2000 latu. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Kiprā reģistrētais uzņēmums "Riba Holding Limited".

Ekonomika

Demogrāfijas rādītāji iezīmē nākotnes pensionāru ainu drūmās krāsās. Jau pēc 25 gadiem, šodienas darbinieks, dodoties pelnītā atpūtā, pensijā saņems tikai trešdaļu no vidējās algas valstī. Atrast naudu, lai izmaksātu pensijas, valstij būs grūti. Taču ar saviem šī brīža lēmumiem valsts grib apsolīt maksāt vēl vairāk. Latvijas Televīzijas raidījums “de facto” ziņo, ka 1% pārnese uz 1. pensiju līmeni četru gadu laikā papildinās speciālo budžetu par 616 miljoniem eiro, bet par atmaksu nākotnē skaidras vīzijas nav.

Svarīgākais