Aptauja: trešā daļa Latvijas iedzīvotāju vismaz reizi ir izmantojuši ātrās kreditēšanas pakalpojumus

Trešā daļa Latvijas iedzīvotāju vismaz vienu reizi ir izmantojuši ātrās kreditēšanas pakalpojumus, turklāt gandrīz 60% no šo kredītu ņēmējiem ir izmantojuši pakalpojumu vairāk nekā vienu reizi, liecina preču un pakalpojumu cenu salīdzināšanas portāla "Gudriem.lv" veiktās aptaujas dati.

Aptauja liecina, ka 29% respondentu nekad nav ņēmuši ātros kredītus, turklāt 17% aptaujāto min, ka nekad to nedarīs. No tiem, kas lieto ātro kredītu pakalpojumus, 59% šos kredītus ir ņēmuši vairāk nekā vienu reizi. Pēc aptaujas datiem, neapmierināti ar ātrajiem kredītiem ir tikai 4% respondentu.

Pēc portāla datiem, 37% kredītņēmēju no ātro kredītu firmām aizņēmušies vairāk nekā 150 latu. 23% aizņēmušies summu no 100 līdz 150 latiem, bet aptuveni vienāds (attiecīgi 19% un 21%) ir to kredītņēmēju skaits, kuri aizņēmušies līdz 50 latiem un no 50 līdz 100 latiem.

Aptaujā piedalījās 1103 respondenti.

Salīdzināšanas portāls "Gudriem.lv" darbību sāka 2009.gadā. Tas ir neatkarīgs interneta resurss, kura lietotājiem ir iespēja patstāvīgi salīdzināt dažādu pakalpojumu cenas. Ja sākotnēji portāls piedāvāja salīdzināt tikai Latvijas tirgū pieejamo mobilo operatoru tarifu plānus, pašlaik iespējams salīdzināt arī priekšapmaksas kartes, depozītus, ātros kredītus, OCTA polises, ceļojumu apdrošināšanas piedāvājumus, interneta un TV pakalpojumu sniedzēju piedāvājumus, auto līzinga un patēriņa kredīta piedāvājumus, kā arī kolektīvās iepirkšanās interneta vietņu piedāvājumus u.c.

Svarīgākais