Dombrovskis: valdībai pašlaik nav mērķa pārdot "airBaltic"

Valstij pašlaik nav mērķa pārdot sev piederošās daļas Latvijas nacionālajā aviokompānijā "airBaltic", otrdien žurnālistiem teica Ministru prezidents Valdis Dombrovskis.

Uz jautājumu par valsts akciju iespējamu pārdošanu otram "airBaltic" akcionāram – "Baltijas Aviācijas sistēmām" (BAS) – Dombrovskis atbildēja, ka valdībai nav mērķa pārdot valsts kapitāldaļas. "Valdības uzstādījums ir, lai uzņēmums turpina attīstīties," uzsvēra premjers.

Pēc viņa paustā, pašlaik svarīgi ir iepazīties ar kompānijas 2010.gada auditēto pārskatu, kā arī vadības ziņojumu par pusgada rezultātiem. Izvērtējot tos, tiks lemts par turpmāko rīcību, sacīja Dombrovskis.

Valdība otrdien slēgtā sēdē plāno lemt par Satiksmes ministrijas (SM) izveidotās darba grupas sagatavotajiem risinājumiem nacionālās lidsabiedrības "airBaltic" tālākai attīstībai. Tāpat valdība iepazīsies ar "Prudentia" sagatavoto gala ziņojumu par "airBaltic" un tās finansiālo situāciju un konsultāciju firmas "PricewaterhouseCoopers" sagatavoto "airBaltic" gada pārskata revīziju.

Svarīgākais