KNAB lūdz apsūdzēt kādu militārpersonu un divus uzņēmējus saistībā ar krāpšanu formastērpu iepirkumā

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) lūdzis prokuratūru uzrādīt apsūdzību Nacionālo bruņoto spēku (NBS) amatpersonai par bezdarbību un divām komercuzņēmuma amatpersonām par krāpšanu saistībā ar formastērpu iepirkumu.

Kāda komercuzņēmuma amatpersonas saistībā ar 2006.gadā vairāku miljonu latu apmērā noslēgto iepirkuma līgumu tā izpildes laikā vairāku gadu garumā, iespējams, ir veikušas krāpnieciskas darbības, lai iegūtu paaugstinātu maksu par tā piegādātājiem lauka formas tērpiem NBS vajadzībām.

Izmeklēšanā noskaidrots, ka par iepirkumu atbildīgā NBS amatpersona nav veikusi nepieciešamās darbības – nav pārbaudījusi no uzņēmuma saņemto informāciju un nav veikusi cenu palielinājuma pamatotības izvērtējumu.

Apstiprinot uzņēmuma pieprasījumus paaugstināt NBS piegādājamo izstrādājumu izgatavošanas cenu un nododot rēķinus apmaksai, NBS amatpersona pieļāvusi nepamatotu sadārdzinājumu.

Kriminālprocesa ietvaros veiktās grāmatvedības ekspertīzē konstatēts, ka triju gadu laikā valsts budžetam nodarīti mantiski zaudējumi lielā apmērā – kopumā gandrīz 48 000 latu apmērā.

Svarīgākais