Latvijas pašvaldības autoceļu uzturēšanai lūgs piešķirt papildu 5,1 miljonu latu

Latvijas Pašvaldību savienība (LPS) lūgs valdību piešķirt papildu līdzekļus autoceļu uzturēšanai 5,1 miljona latu apmērā, aģentūrai BNS pastāstīja LPS padomnieks tehnisko problēmu jautājumos Aino Salmiņš.

Viņš norādīja, ka šos līdzekļus pašvaldība lūgs piešķirt papildus jau Satiksmes ministrijas (SM) ziņojumā valdībai iekļautajiem līdzekļiem. SM šo lūgumu ir atbalstījusi, un pieprasījums ir iekļauts informatīvajā ziņojumā, ko otrdien, 24.maijā, plānots skatīt valdībā, klāstīja LPS padomnieks.

Salmiņš piebilda - ja papildu līdzekļi vai garantijas netiks piešķirtas, autoceļu uzturēšana tiks apturēta, un līdz šim salāpītās bedrītes būs vienīgais ar autoceļu uzturēšanu saistītais darbs, kas veikts šajā vasarā.

Saskaņā ar Salmiņa teikto šā gada ziemas trīs mēnešos 75% pašvaldību autoceļu uzturēšanai iztērēja vairāk nekā pusi no gadam autoceļu uzturēšanai paredzētajiem līdzekļiem.

Aģentūra BNS jau ziņoja, ka SM valdību lūgs atdot ziemā pārtērētos līdzekļus valsts autoceļu uzturēšanai - kopumā 5,8 miljonus latu. No 2011.gada valsts budžeta tiek prasīti arī aptuveni deviņi miljoni latu, lai nodrošinātu kritiskāko reģionālo autoceļu tūlītēju sakārtošanu.

Iepriekš satiksmes ministrs Uldis Augulis uzdeva Latvijas autoceļu pārvaldītājam "Latvijas valsts ceļi" (LVC) sadarbībā ar SM līdz 13.maijam izstrādāt informatīvo ziņojumu par valsts autoceļu posmu segu neatliekamu remontu. Ministrs uzdeva LVC sagatavot izvērstu plānu, kurā jāiekļauj precīzs darbu veikšanas grafiks un darbu apmēri ceļu segumu uzturēšanai un atjaunošanai šajā sezonā, tostarp bedrīšu labošanai uz valsts un pašvaldību autoceļiem.

LVC izveidots 2004.gada nogalē un pieder valstij. LVC pārvalda valsts autoceļu tīklu, administrē valsts autoceļu tīkla finansējumu un organizē iepirkumus valsts vajadzībām.

LPS dibināta 1991.gadā un apvieno Latvijas novadu un republikas pilsētu pašvaldības. Savienības biedri ir visas 119 pašvaldības - deviņas republikas pilsētu un 110 novadu pašvaldības.

Svarīgākais