Vilks pieprasa VID vadībai sniegt informāciju par elektroniskās deklarēšanās sistēmas problēmām

Ņemot vērā Finanšu ministrijā saņemtās uzņēmēju sūdzības un publiski izskanējušo informāciju par Valsts ieņēmumu dienesta (VID) elektroniskās deklarēšanās sistēmas (EDS) būtiskiem darbības traucējumiem, finanšu ministrs Andris Vilks piektdien uzdevis dienesta vadībai nekavējoties sniegt informāciju par situācijas iemesliem, aģentūrai BNS pavēstīja Finanšu ministrijas Komunikācijas nodaļas vadītāja Baiba Melnace.

Vilks uzdevis VID ģenerāldirektorei Nelijai Jezdakovai sniegt informāciju par situācijas iemesliem, konkrētām plānotām darbībām un termiņiem situācijas risināšanai.

"Nav pieļaujama situācija, ka uzņēmējiem ir būtiski apgrūtināta sadarbība ar VID un likumā noteikto nodokļu maksātāju pienākumu pildīšana, īpaši ņemot vērā VID izvirzīto nosacījumu kļūt par uzņēmēju servisa institūciju," uzsvēra ministrs.

Aģentūra BNS jau ziņoja, ka uzņēmēji uzņēmumu gada deklarāciju iesniegšanas pēdējās dienās saskaras ar milzīgām tehniskām problēmām darbā ar EDS. Uzņēmēji arī sūdzas par informācijas trūkumu, jo nav droši, ka spēs izpildīt likuma prasības par pārskatu iesniegšanu līdz 1.maijam EDS problēmu dēļ.

VID savukārt neuzskata, ka sniedz nepietiekamu informāciju, jo uzņēmēji par šādu kārtību tiek informēti, piezvanot pa VID informācijas tālruni, kā arī visos klientu apkalpošanas centros, piektdien izsūtīta informācija arī nozaru asociācijām.