Flika ienākumi pērn - 332,7 tūkstoši latu

Latvijas lidsabiedrības "airBaltic" prezidenta Bertolta Flika ienākumi pērn bijuši 332,65 tūkstoši latu, no kuriem lielāko daļu veido alga "airBaltic", liecina viņa valsts amatpersonas deklarācija.

Pērn Fliks algā no "airBaltic" saņēmis 240 tūkstošus latu, kas ir tieši tikpat cik 2009.gadā. Viņš 2010.gadā no "airBaltic" arī saņēmis kompensāciju 25,5 tūkstošu latu apmērā, kā arī apdrošināšanas atlīdzību 15 tūkstošu latu apmērā. Fliks pērn saņēmis algu no "Baltic Airlines" - 2160 latu, savukārt no "Baltijas Aviācijas sistēmām" algā saņemti 50 tūkstoši latu. Fliks amatpersonu deklarācijā norādījis arī viena eiro ienākumus no īpašuma pārdošanas Bahamu salās.

Pie pagājušajā gadā veiktajiem darījumiem Fliks amatpersonas deklarācijā norādījis komercķīlu 28,2 miljonu latu apmērā un komercķīlu 31 miljona latu apmērā. Savukārt "Baltijas aviācijas sistēmu" kapitāldaļas pārdotas par vienu eiro. Flika parādsaistības veido 14 miljonus latu, liecina deklarācija.

Deklarācija arī liecina, ka viņam pieder dzīvoklis Berlīnē, bet lietošanā ir dzīvoklis Rīgā. Flikam pieder kapitāldaļas 9,654 miljonu latu vērtībā "Baltijas Aviācijas sistēmās" un 2007.gada "Audi A6".

Skaidrā naudā Flikam ir uzkrāti 1,5 tūkstoši latu un divi tūkstoši eiro, bet bankā viņam glabājas trīs tūkstoši latu un 70 tūkstoši eiro.

Kompānija "airBaltic" veic tiešos lidojumus no trim Baltijas valstu galvaspilsētām - Rīgas, Viļņas un Tallinas, kā arī nodrošina aviosatiksmi vairākos iekšzemes maršrutos Somijā.

"airBaltic" dibināta 1995.gadā, tās lielākie akcionāri ir Latvijas valsts ar 52,6% akciju un "Baltijas aviācijas sistēmas" ar 47,2% akciju, kas tās 2009.gada sākumā iegādājās no SAS.

Svarīgākais