Koalīcijas ārkārtas sanāksmē spriedīs par sarunām ar aizdevējiem

Pēc stundas ir sasaukta koalīcijas ārkārtas sanāksme, kurā informēs par sarunām ar starptautiskajiem aizdevējiem.

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis trešdien tikās ar Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) un Eiropas Komisijas (EK) pārskata misijas pārstāvjiem. Trešdien paredzēta arī aizdevēju tikšanās ar Ventspils mēru Aivaru Lembergu, Zaļo un zemnieku savienības un Liepājas partijas vadību.

Starptautisko aizdevēju pārskata misija Latvijā sākās 5.aprīlī un ilgs līdz 15.aprīlim. Aizdevēji vērtē valdības sagatavotos 2011.gada valsts budžeta grozījumus.

Jau vēstīts, ka Latvijai šā gada budžetā jāveic papildu konsolidācija. Pērn 20.decembrī Saeima ārkārtas sēdē pieņēma šā gada valsts budžetu, kurā nodrošināta konsolidācija 290,7 miljonu latu apmērā. Starptautiskie aizdevēji pēc tam paziņoja, ka ar šo apmēru nepietiek un Latvijai 2011.gada budžetā jānodrošina papildu fiskālā konsolidācija 50 miljonu latu apmērā.

Valdība 4.aprīlī ārkārtas sēdē apstiprināja 2011.gada valsts budžeta grozījumus, kas paredz ieņēmumus palielināt par 102 miljoniem latu, bet izdevumus palielināt par 19,9 miljoniem latu. Par budžeta grozījumiem vēl jālemj Saeimai.

Svarīgākais