Aizdevējiem prasīs atļauju finanšu sektora stabilizācijai rezervēto naudu virzīt deficīta segšanai

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis ar starptautiskajiem aizdevējiem gatavojas runāt par finanšu sektora stabilizācijai rezervētās naudas novirzīšanu budžeta deficīta segšanai.

Premjers šorīt medijiem atzina, ka no aizdevuma programmā saņemtā finansējuma apmēram 600 miljoni latu ir rezervēti finanšu sektora stabilizācijai. Šie līdzekļi netiek lietoti un ar aizdevējiem plānots panākt vienošanos, ka naudu iespējams izlietot budžeta deficīta segšanai.

"Pašreiz mēs uzskatām, ka ir pamats šo iezīmēto naudu finanšu sektora stabilitātei samazināt un izmantot budžeta deficīta finansēšanai," teica valdības vadītājs.

Dombrovskis stāstīja, ka sarunās ar aizdevējiem svarīgākais būs sarunas par 2011.gada budžeta grozījumiem un 2012.gada budžetu. "Būtiskākie jautājumi ir iezīmēti. Pirmkārt, tas ir sekmīgi pabeigt pārskatu par 2012.gada budžetu un 2011.gada budžeta grozījumiem. Tas ir galvenais uzdevums. Otrkārt, ir jāvienojas par 2012.gada budžeta deficīta līmeni, ka jābūt zem 3% no IKP un jāiezīmē provizoriskais konsolidācijas apjoms," stāstīja premjers.

Premjers ar aizdevējiem tiekas šodien priekšpusdienā.

Svarīgākais