Valdība atceļ samazināto PVN likmi dabasgāzes piegādēm

Valdība šodien atbalstīja grozījumus pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likumā, kas paredz atcelt samazināto PVN likmi dabasgāzes piegādēm iedzīvotājiem. "Veicamo valsts budžeta 2011.gadam konsolidācijas pasākumu ietvaros ir jāatceļ samazinātā PVN likme dabasgāzes piegādēm iedzīvotājiem, nosakot tām PVN standartlikmi 22% apmērā," likumprojekta anotācijā paskaidro Finanšu ministrija (FM).

Plānots, ka, palielinoties PVN likmei dabasgāzes piegādēm iedzīvotājiem no 12% līdz 22%, no 2011.gada 1.jūlija iedzīvotāju izmaksas dabasgāzes piegādēm pieaugs par 8,9%.

Grozījumi likumā uz Saeimu tiks virzīti kopā ar grozījumiem ša gada budžetā vienotā paketē.

Jau vēstīts, ka valdība 1.martā slēgtā sēdē vienojās par pasākumiem, kas nodrošinās šā gada budžeta konsolidāciju 50 miljonu latu apmērā. Konsolidācija tiks nodrošināta, par 16 miljoniem latu samazinot izdevumus, bet par 34 miljoniem latu palielinot ieņēmumus, no šā gada 1.jūlija ceļot vairākus nodokļus.

Saeima pērn 20.decembrī ārkārtas sēdē pieņēma 2011.gada valsts budžetu, kurā nodrošināta konsolidācija 290,7 miljonu latu apmērā. Starptautiskie aizdevēji gan paziņoja, ka ar šo apmēru nepietiek un Latvijai 2011.gadā budžetā jānodrošina papildu fiskālā konsolidācija 50 miljonu latu apmērā.

Svarīgākais