Siltumenerģijas parāds Daugavpilī pārsniedzis divus miljonus latu

Kopš apkures sezonas sākuma siltumenerģijas lietotāju parāds par izlietoto siltumenerģiju Daugavpilī pieaudzis par 412,5 tūkstošiem latu un sasniedzis 2,287 miljonus latus, piektdien raksta reģionālais laikraksts "Latgales Laiks" (LL).

Kā laikrakstu informēja "Daugavpils siltumtīkli" valdes loceklis Māris Laudiņš, aizvien pieaugošais patērētāju parāds nopietni apgrūtina uzņēmumam norēķinus ar kurināmā piegādātājiem, kā arī sarežģī tā modernizācijas procesu, kas vērsts uz pakalpojuma kvalitātes paaugstināšanu un tā pašizmaksas samazināšanu. "Daugavpils siltumtīkli" strādā stingrā ekonomijas režīmā.

Tā kā situācija ar siltumenerģijas parādiem šogad būtiski neatšķiras no iepriekšējām apkures sezonām, uzņēmuma vadība cer, ka laikā starp apkures sezonām patērētāji dzēsīs lielāko daļu parādu un uzņēmumam izdosies savlaicīgi sagatavoties nākamajai apkures sezonai.

Pēc "Lursoft" informācijas, "Daugavpils siltumtīkli" 2009.gadā strādāja ar 18,374 miljonu latu apgrozījumu, kas ir par 4,4% vairāk nekā gadu iepriekš, un guva 1,278 miljonu latu peļņu, kas ir daudz vairāk nekā 2008.gadā.

"Daugavpils siltumtīkli" Komercreģistrā reģistrēti 1992.gada janvārī, uzņēmuma pamatkapitāls ir 12,236 miljoni latu, un tā vienīgais īpašnieks ir Daugavpils pilsētas dome.

Ekonomika

Inčukalna pazemes gāzes krātuvē septembra vidū ir iesūknēta dabasgāze 18,6 teravatstundu (TWh) apmērā, kas veido 75% no krātuves ietilpības, piektdien žurnālistiem sacīja vienotā dabasgāzes pārvades un uzglabāšanas sistēmas operatora AS"Conexus Baltic Grid" ("Conexus") valdes priekšsēdētājs Uldis Bariss.

Svarīgākais