Starptautisko aizdevēju misija Latvijā ieradīsies aprīļa vidū

Starptautisko aizdevēju pārskata misija, kas vērtēs valdības sagatavotos 2011.gada valsts budžeta grozījumus, lai nodrošinātu papildu budžeta konsolidāciju 50 miljonu latu apmērā, Latvijā ieradīsies aprīļa vidū.

Finanšu ministrijas (FM) Komunikāciju nodaļas vadītāja Baiba Melnace aģentūru BNS informēja, aizdevēju pārskata misija strādās Latvijā aprīļa vidū. Viņš gan piebilda, ka precīzi datumi būs zināmi pēc misijas laika galīgās saskaņošanas ar aizdevējiem.

Iepriekš bija plānots, ka aizdevēji Latvijā ieradīsies jau marta beigās, taču pārskata misijas laiki tiek pārcelti, jo valdībai ar budžeta grozījumu sagatavošanu neveicas tik raiti, kā cerēts iepriekš. Ministru prezidents Valdis Dombrovskis iepriekš atzinis, ka 2011.gada valsts budžeta papildu konsolidācijas pasākumu saskaņošana ar starptautiskajiem aizdevējiem nenotiek tik ātri, kā plānots, jo ministrijas sniedz arvien jaunus priekšlikumus konsolidācijas pasākumiem.

Saeima pērn 20.decembrī ārkārtas sēdē pieņēma 2011.gada valsts budžetu, kurā nodrošināta konsolidācija 290,7 miljonu latu apmērā. Starptautiskie aizdevēji pēc tam paziņoja, ka ar šo apmēru nepietiek un Latvijai 2011.gadā budžetā jānodrošina papildu fiskālā konsolidācija 50 miljonu latu apmērā.

Svarīgākais