Dabasgāzes tarifi mājsaimniecībām samazinās par 4-7%; rūpnieciskajiem klientiem - par 5%

Latvijas dabasgāzes kompānijas "Latvijas gāze" (LG) dabasgāzes tarifi mājsaimniecībām no sestdienas samazināsies par 4-7% atkarībā no patērētāju grupas, savukārt rūpnieciskajiem klientiem prognozēts tarifu samazinājums par 5%, liecina LG paziņojums "NASDAQ OMX Riga" biržai.

LG noslēgusi līgumu ar Krievijas koncernu "Gazprom" par dabasgāzes piegādes cenu apstiprināšanu 2011.gadam, un noslēgtais līgums paredz 15% samazinājumu vienādos apstākļos, salīdzinot ar iepriekšējo cenu aprēķinu formulu.

Kompānija vērš uzmanību uz to, ka vēl joprojām lielākā nozīme tarifos ir iepirkuma cenai, kuru savukārt būtiski ietekmē naftas cena un valūtu attiecības. Pašlaik abiem apstākļiem ir negatīva tendence, tādēļ dabasgāzes cenu ilgākā termiņā patlaban ir grūti prognozēt.

Jāņem arī vērā, ka no šā gada sākuma ir paaugstināta samazinātā pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likme no 10% līdz 12%, kā arī pieaugs pamata PVN likme. Savukārt 2011.gada 1.jūlijā dabasgāzei mājsaimniecības un siltumapgādes vajadzībām tiks piemērota akcīze, kas palielinās gala tarifus.

Svarīgākais