Premjers nevar solīt papildu finansējumu demogrāfijas veicināšanas pasākumiem

Premjers Valdis Dombrovskis ("Vienotība") nevar solīt papildu finansējumu demogrāfijas veicināšanas pasākumiem.

"Attiecībā uz veicināšanas pasākumiem, kuri ietver papildu budžeta izdevumus, situācijā, kad mēs domājam, kā budžeta izdevumus samazināt, protams, nekādus būtiskus izdevumus nevar solīt, bet mēs esam centušies maksimāli saglabāt to, kas ir attiecībā uz māmiņalgām," intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" trešdienas rītā sacīja valdības vadītājs.

Viņš arī uzsvēra, ka būtisks jautājums būs, kā panākt to Latvijas iedzīvotāju atgriešanos valstī, kas ekonomiskās krīzes laikā un arī pēc iestāšanās Eiropas Savienībā pameta Latviju.

"Mēs vienlaicīgi cenšamies uztraukties par darbaspēka trūkumu, gan par to, ka daudzi cilvēki darbspējīgā vecumā aizbrauc no valsts," piebilda Dombrovskis.

Nozīmīgākais faktors, kas varētu veicināt tautiešu atgriešanos, būs ekonomikas attīstība un iespējas atrast darbu.

"Es varu tikai cilvēkus palikt Latvijā, bet ir jāsaprot, ka tā ir katra individuāla izvēle. Fundamentālais faktors būs ekonomiskā izaugsme," norādīja Dombrovskis.

Ekonomika

Valdības rosinātās izmaiņas Latvijas pensiju sistēmā mudinās 33 % iedzīvotāju domāt par papildu uzkrājumu veidošanu vai investīcijām, taču 24 % no tiem uzkrājumus vai ieguldījumus plāno veikt ārpus pensiju sistēmas, liecina bankas Citadele veiktā iedzīvotāju aptauja.

Svarīgākais