Statoils un Neste par 2,5 santīmiem samazina degvielas cenas Rīgā

Degvielas tirgotāji "Latvija Statoil" un "Neste Latvija" piektdien par 2,5 santīmiem samazināja degvielas cenas Rīgā, novēroja aģentūra BNS.

Pēc cenu samazinājuma "Latvija Statoil" pilna servisa degvielas uzpildes stacijās dīzeļdegviela maksā 79,9 santīmus litrā iepriekšējo 82,4 santīmu vietā, un arī 95.benzīns nopērkams par 79,9 santīmiem litrā.

Arī "Neste Latvija" automātiskajās degvielas uzpildes stacijās piektdien degvielas cenas samazinātas par diviem santīmiem. Pēc degvielas cenu samazināšanas dīzeļdegvielas un 95.benzīna cenas "Neste Latvija" automātiskajās degvielas uzpildes stacijās nokritušās līdz 78,7 santīmiem litrā.

Savukārt "Lukoil Baltija R" degvielas cenas piektdienas priekšpusdienā nav mainījis, un kompānijas pilna servisa degvielas uzpildes stacijās 95.benzīns un dīzeļdegviela maksā 81,7 santīmus litrā.

Iepriekš lielākie degvielas tirgotāji degvielas cenas mainīja 14.decembrī, kad par pussantīmu paaugstināja gan dīzeļdegvielas, gan 95.benzīnas cenas.

"Latvija Statoil" un "Lukoil Baltija R", kā arī "Neste Latvija" ir lielākie degvielas tirgotāji Latvijā.

Ekonomika

Demogrāfijas rādītāji iezīmē nākotnes pensionāru ainu drūmās krāsās. Jau pēc 25 gadiem, šodienas darbinieks, dodoties pelnītā atpūtā, pensijā saņems tikai trešdaļu no vidējās algas valstī. Atrast naudu, lai izmaksātu pensijas, valstij būs grūti. Taču ar saviem šī brīža lēmumiem valsts grib apsolīt maksāt vēl vairāk. Latvijas Televīzijas raidījums “de facto” ziņo, ka 1% pārnese uz 1. pensiju līmeni četru gadu laikā papildinās speciālo budžetu par 616 miljoniem eiro, bet par atmaksu nākotnē skaidras vīzijas nav.

Svarīgākais