"Ventspils siltuma" darbinieks, iespējams, piesavinājies vairākus simtus tūkstošus latu

Ventspils pašvaldības siltumapgādes uzņēmuma "Ventspils siltums" darbinieks, iespējams, vairāku gadu laikā piesavinājies vairākus simtus tūkstošus latu - naudu, ko ventspilnieki maksājuši par siltumenerģijas pakalpojumiem, aģentūrai BNS apstiprināja Valsts policijas Ventspils iecirkņa priekšnieks Didzis Vilemsons.

Viņš pastāstīja, ka novembra beigās policija sākusi kriminālprocesu par piesavināšanos, ja tā izdarīta lielā apmērā.

Policijas priekšnieks atzina, ka piesavinātā summa ir iespaidīga. Konkrētu ciparu viņš atturējās nosaukt, vien atklājot, ka tie ir vairāki simti tūkstoši latu. Aģentūras BNS rīcībā ir neoficiāla informācija, ka prettiesiski iegūti aptuveni 400 tūkstoši latu.

Policija pašlaik pārbauda viena uzņēmuma darbinieka saistību ar naudas piesavināšanos. Pagaidām šajā lietā neviens nav aizturēts, informēja Vilemsons.

Viņš teica, ka izmeklēšana prasīs ilgu laiku, jo piesavinātā summa ir ļoti liela, turklāt noziedzīgās darbības pastrādātas vairāku gadu laikā.

Ar "Ventspils siltuma" vadību aģentūrai BNS pagaidām nav izdevies sazināties.

"Ventspils siltums" Komercreģistrā reģistrēts 1991.gada jūnijā, uzņēmuma pamatkapitāls ir 3,754 miljoni latu, un vienīgais īpašnieks - Ventspils pilsētas dome.

Uzņēmums pagājušajā gadā strādāja ar 3,53 miljonu latu apgrozījumu, kas ir par 15,5% vairāk nekā 2008.gadā, un guva 267,4 tūkstošu latu peļņu pretēji zaudējumiem gadu iepriekš.

Svarīgākais