Sestdiena, 18.maijs

redeem Ēriks, Inese, Inesis

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

Vācijas "Raiffeisen Bank" interesējas par banku "Citadele"

Vācijas "Raiffeisen Bank" interesējas par banku "Citadele", trešdien medijiem atklājis ekonomikas ministrs Artis Kampars.

"Labā ziņa pēc tā, kad uzsvērām Vācijas vajadzību atrasties Latvijas finanšu sektorā, jo viens reģions [Skandināvija] ir īpaši pārstāvēts, ir tā, ka parādījusies interese no Vācijas "Raiffeisen Bank" par to, kas notiek ar "Citadeli". Pagaidām gan šī interese ir trausla, bet vismaz informācija ir atnākusi," teica Kampars.

Jau vēstīts, ka drīzumā valdībai būs jāizšķiras par bankas "Citadele" pārdošanas stratēģiju.

Starptautiskā konsultanta "Nomura" sagatavotajā "Parex bankas" un bankas "Citadele" pārdošanas stratēģijā starp reālākajām "Parex bankas" restrukturizācijā izveidotās bankas "Citadele" pircējām minētas divas Ziemeļvalstu bankas, kuras jau pašlaik darbojas Latvijas tirgū, - "DNB Nord" un "Nordea".

Portāls pietiek.com iepriekš informēja, ka no izstrādātās banku pārdošanas stratēģijas izriet, ka "DNB Nord" un "Nordea" tiks piedāvāts iegādāties bankas "Citadele" biznesu Latvijā un Baltijā, savukārt pārējos bankas "Citadele" aktīvus varētu pārdot atsevišķi.

Banka "Citadele" tika nodibināta 2010.gada 30.jūnijā un darbu sāka 1.augustā pēc veiksmīgas "Parex bankas" restrukturizācijas. Atbilstoši Latvijas Komercbanku asociācijas datiem 2010.gada 30.septembrī banka "Citadele" bija piektajā pozīcijā pēc aktīvu un izsniegto aizdevumu apmēra un trešajā pozīcijā pēc piesaistīto noguldījumu apmēra.