''Hipotēku banka'' atmaksā sindicēto aizdevumu 166,5 miljonu eiro apmērā

Šodien Hipotēku banka atmaksā aizdevumu 166,5 miljonu eiro apmērā WestLB AG bankai. Aizdevuma līgums tika noslēgts 2006. gada 1. decembrī uz trīs gadiem.

"Līdzekļu atmaksa atbilst Hipotēku bankas pārveidei par attīstības banku, pakāpeniski samazinot komercdarbības apjomus", stāsta Hipotēku bankas valdes priekšsēdētājs Rolands Paņko. "Tuvāko mēnešu laikā, atbilstoši noslēgtajiem līgumiem, bankā ir plānota arī jaunu līdzekļu piesaiste. Tie tiks izmantoti, lai finansētu Ministru kabineta apstiprināto programmu par aizdevumiem sīko, mazo un vidējo komersantu un lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvo sabiedrību attīstības veicināšanai," turpina Rolands Paņko.

Hipotēku bankas prioritāte ir atbalsts maziem un vidējiem uzņēmējiem un ekonomiskās aktivitātes veicināšana visos Latvijas reģionos. Hipotēku bankas koncernā darbojas meitas uzņēmumi: Hipolīzings, HipoNIA, Hipo Fondi un Riska investīciju sabiedrība.

Ekonomika

Valsts atbalsts ir biežāk minētais faktors, kas mudinātu gandrīz trešdaļu jeb 27 % iedzīvotāju apsvērt elektroauto iegādi. Tikmēr 44 % norāda, ka viņus no šī pirkuma attur attālums, kādu elektroauto spēj veikt ar vienu uzlādi, liecina Citadele Leasing veiktā aptauja.