Rīgā notiks Baltijas Attīstības forums

Lai veicinātu Baltijas jūras reģiona valstu ekonomisko konkurētspēju 29.-30.maijā Rīgā Kongresu namā notiks Baltijas Biznesa arēna un Baltijas attīstības forums.

Tas pulcēs aptuveni 400 reģiona ietekmīgākos lēmumu pieņēmējus no politiskām, uzņēmējdarbības un akadēmiskajām aprindām, kā arī vietējo un starptautisko presi. Samita mērķis ir veicināt Baltijas jūras reģiona turpmāko attīstību konkurētspējas, ilgtspējīgas ekonomiskās izaugsmes un infrastruktūras attīstības ziņā, kā arī citos jautājumos saskaņā ar Eiropas Savienības Stratēģiju Baltijas jūras reģionam.

Baltijas jūras reģions, kas ir unikāls gan tā ģeogrāfiskā stāvokļa, gan attīstītās infrastruktūras dēļ, sniedz lielisku iespēju veidot plašu un ilgtermiņa sadarbību praktiski visos ģeogrāfiskajos virzienos. 

Foruma laikā notiks arī Baltijas biznesa arēna.

Šis ir jau trešais Baltijas Biznesa arēnas pasākums - pērn tas pulcēja 65 uzņēmumus no 8 valstīm un kopumā notika 390 tikšanās. Šī pasākuma kontekstā Baltija asociējas ar Baltijas jūras reģiona valstīm un ES stratēģiju Baltijas jūras reģionam tā ekonomikas izaugsmes veicināšanai. Šajā gadā Baltijas attīstības foruma tematikas ir atjaunojamā enerģija, ilgtspējīgas būves, dzīvības zinātnes, informācijas un komunikācijas tehnoloģijas, pārtikas tehnoloģijas, radošās industrijas.

Svarīgākais