Populārākie alkoholiskie dzērieni Latvijā - "Cēsu Džons" un "Apinītis stiprais"

© F64 Photo Agency

Šī gada trijos mēnešos Latvijas iedzīvotāji no alkoholiskajiem dzērieniem joprojām visvairāk bija iecienījuši alkoholisko kokteili "Cēsu Džons" un alu "Apinītis stiprais", liecina Valsts ieņēmumu dienesta apkopotā informācija

.No alkoholiskajiem dzērieniem pērn patēriņam Latvijā visvairāk tika nodots "Cēsu Džons", otrajā vietā ierindojās dzirkstošais vīns "Bosca", bet trešajā vietā brendijs "Bonoparte". Šiem alkoholiskajiem dzērieniem sekoja kokteilis "Cēsu 14%", vīns "Kagor" un dzirkstošais vīns "Rīgas šampanietis".

Savukārt populārākā alus šķirnes joprojām ir AS "Aldaris" ražotais "Apinītis stiprais". Tam seko SIA "Cido grupa" "Līvu Rubenis", AS "Cēsu alus" "Cēsu Light" un "Garais garāks", kā arī "Cido grupas" ''Līvu Pilzenes" un "Lāčplēsis dzintara".

Lielākie komersanti pēc patēriņam nodotā alkoholisko dzērienu, neskaitot alu, apjoma šī gada trijos mēnešos bija AS "Latvijas balzams", SIA "Altia Latvia", AS "Cēsu alus", SIA "Latalko" un SIA "Liviko".

Lielākie komersanti pēc patēriņam Latvijā nodotā alus apjoma bija AS "Cēsu alus", AS "Aldaris", "SIA "Cido grupa", AS "Agrofirma Tērvete".

Ekonomika

Demogrāfijas rādītāji iezīmē nākotnes pensionāru ainu drūmās krāsās. Jau pēc 25 gadiem, šodienas darbinieks, dodoties pelnītā atpūtā, pensijā saņems tikai trešdaļu no vidējās algas valstī. Atrast naudu, lai izmaksātu pensijas, valstij būs grūti. Taču ar saviem šī brīža lēmumiem valsts grib apsolīt maksāt vēl vairāk. Latvijas Televīzijas raidījums “de facto” ziņo, ka 1% pārnese uz 1. pensiju līmeni četru gadu laikā papildinās speciālo budžetu par 616 miljoniem eiro, bet par atmaksu nākotnē skaidras vīzijas nav.

Svarīgākais