VID noteikto sodu Flikam tiesa atzīst par pamatotu

Administratīvā apgabaltiesa šodien noraidījusi lidsabiedrības AS "Air Baltic Corporation" ("airBaltic") prezidenta un izpilddirektora Bertolta Flika pieteikumu un atstājusi spēkā Valsts ieņēmumu dienesta (VID) lēmumu noteikt viņam kā uzņēmuma vadītājam 150 latu sodu par divu jaunu valdes locekļu nenorādīšanu Ieņēmumu dienestā.

Administratīvās apgabaltiesas priekšsēdētāja palīdze Līga Trubiņa aģentūru LETA informēja, ka šodien tiesa noraidījusi Flika pieteikumu.

No tiesas sprieduma secināms: tiesa atzinusi, ka "airBaltic" valdes locekļi ir amatpersonas likuma "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā" izpratnē un viņiem jāievēro likumā noteiktās prasības.

Tiesa secinājusi, ka tādejādi Fliks pamatoti saukts pie administratīvās atbildības par valsts amatpersonu saraksta grozījumu neiesniegšanu.

Apgabaltiesa konstatējusi, ka Flika izdarītais administratīvais pārkāpums bija ilgstošs, jo valsts amatpersonu saraksta grozījumi nav iesniegti par vairākām amatpersonām, kuras uzsāka pildīt valdes locekļa pienākumus 2006.gada 24.janvāri un 2005.gada 27.jūnijā, tādēļ noteiktais 150 latu administratīvais sods ir samērīgs un atbilst likuma nosacījumiem.

Tiesas spriedums nav pārsūdzams.

LETA jau ziņoja, ka arī Administratīvās rajona tiesas spriedums 2008.gada 3.decembrī bija labvēlīgs VID.

Administratīvā rajona tiesa VID 2006.gada 19.jūnija lēmumu atzina par tiesisku, bet Flika sūdzību noraidīja.

VID sodu Flikam noteica, jo viņš likumā noteiktajā kārtībā nebija informējis VID par divu jaunu valdes locekļu - Mārtiņa Antonoviča un Lailas Odiņas - iecelšanu lidsabiedrības valdē.

VID konstatējis, ka Antonovičs valdē darbu sācis 2006.gada 24.janvārī, bet Odiņa - 2005.gada 27.jūnijā, taču par šīm izmaiņām lidsabiedrības vadītājs VID nav informējis.

Svarīgākais