Saeimas komisija atbalsta nekustamā īpašuma nodokļa ieviešanu no nākamā gada

Šodien Saeimas Budžeta un finanšu lietu komisija atbalstīja izskatīšanai galīgajā lasījumā grozījumus likumā par nekustamā īpašuma nodokli, kas paredz nodokļu piemērošanu par dzīvojamajām telpām, inženiertehniskajām būvēm no nākamā gada 1.janvāra.

Komisija tāpat kā iepriekš valdība atbalstīja tā saukto progresīvo nekustamā īpašuma nodokļa likmi.

Nekustamā īpašuma nodokļa likme zemei un inženierbūvēm būs 1,5%. No nodokļa maksāšanas būs atbrīvotas tās inženierbūves, kuras tiek izmantotas sabiedrisko pakalpojumu sniegšanai. Vienģimenes un divģimeņu, daudzdzīvokļu mājām neatkarīgi no tā, vai tās ir sadalītas dzīvokļu īpašumos, nodoklis būs 0,1% apmērā no kadastrālās vērtības, ja tā nepārsniedz 40 000 latu, 0,2% - īpašumiem, kuru kadastrālā vērtība ir 40 000 līdz 75 000 latu, 0,3% - īpašumiem, kuru vērtība pārsniedz 75 000 latu.

Komisija šodien arī atbalstīja nekustamā īpašuma papildlikmes piemērošanu neapstrādātajai lauksaimniecības zemei, līdz ar to nākamgad būs jāmaksā nodoklis 3% apmērā no kadastrālās vērtības.

Komisija šodien vienojās noteikt, ka minimālais nekustamā īpašuma nodokļa maksājums katram maksātājam ir pieci lati. Komisija minētā projekta izskatīšanu vēl turpinās rīt, 26.novembrī, precizējot atsevišķus priekšlikums.

Svarīgākais