Nespēdami apkarot lielās algas Latvijas Bankā, politiķi veidos darba grupu, kas cirps izdevumus

Koalīcijas partijas vienojušās veidot darba grupu, kurai būs jālemj par Latvijas Bankas administratīvo izdevumu samazināšanu.

Jau ziņots, ka Saeimas budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas deputāti vienojās, ka Latvijas Bankas prezidenta, padomes un valdes locekļu, kā arī darbinieku atlīdzība netiks iekļauta vienotā valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības sistēmā.

Tāpat likums netiks attiecināts uz Saeimas deputātiem un valsts un pašvaldību uzņēmumu vadītājiem.

Komisijai nosūtītajā vēstulē Latvijas Banka norāda, ka Eiropas centrālās bankas noteikumi nosaka Latvijas Bankas neatkarību un tādēļ tā nebūtu iekļaujama vienotajā atalgojumu sistēmā.

Komisija arī nolēma, ka vienotajā atalgojumu sistēmā netiks iekļauta Finanšu un kapitāla tirgus komisija, savukārt Valsts kontrolei tiek noteikti algas griesti - tajā strādājošo atalgojums nevarēs būt lielāks kā ministru prezidentam, taču pārējais atalgojums netiek iekļauts sistēmā.

Ekonomika

Šosezon stāsies spēkā jaunas prasības ziemas riepām, un no 1.decembra ceļu satiksmē varēs izmantot tikai tādas ziemas riepas, kas marķētas ar "kalna un sniegpārsliņas" apzīmējumu, aģentūrai LETA pavēstīja Ceļu satiksmes drošības direkcijā (CSDD).