Interneta lietotāju skaits turpina pieaugt

Mediju, tirgus un sociālo pētījumu aģentūra TNS Latvia apkopojusi interneta auditorijas pētījumu, kas liecina - internetu pēdējo sešu mēnešu laikā ir izmantojuši vidēji 62% jeb aptuveni 1,1 miljoni Latvijas iedzīvotāju vecumā no 15 līdz 74 gadiem. Regulārāk - pēdējo septiņu dienu laikā, globālo tīmekli ir izmantojuši 57% jeb aptuveni 1 miljons iedzīvotāju aptaujātajā vecuma grupā, kas ir par 3 procentpunktiem vairāk nekā 2009. gada vasarā.

Salīdzinot interneta izmantošanu dažādās mērķa grupās 2009. gadā vidēji četros ceturkšņos pret 2008. gada četriem ceturkšņiem, kopumā regulāro interneta lietotāju īpatsvars ir pieaudzis par sešiem procentpunktiem. Visstraujākais globālā tīmekļa lietotāju pieaugums (+10 procentpunkti) ir bijis vecumā grupā no 50 līdz 59 gadiem. Šajā vecumā grupā vidēji katrs trešais iedzīvotājs pēdējo 7 dienu laikā ir izmantojis internetu. Aplūkojot interneta izmantošanu reģionos, salīdzinoši augstāks interneta lietotāju īpatsvars ir Rīgā (58%), Pierīgā (57%) un Kurzemē (57%).

Saskaņā ar jaunākajiem interneta auditorijas pētījuma rezultātiem, joprojām turpina pieaugt ar interneta pieslēgumu aprīkoto mājsaimniecību skaits. 2009. gada rudenī interneta pieslēgums bija pieejams vidēji 56% Latvijas mājsaimniecību, kas ir par 6 procentpunktiem vairāk nekā 2008. gada rudenī. Aptuveni puse, jeb 53% mājsaimniecību, kurās ir interneta pieslēgums, internetu abonē atsevišķi, bet pārējās mājsaimniecībās interneta pakalpojumus abonē komplektā ar televīzijas vai telefonsakaru pakalpojumiem. Jāatzīmē, ka salīdzinoši biežāk mājas komplektus izvēlas pilsētu iedzīvotāji ārpus Rīgas, bet rīdzinieki biežāk dod priekšroku interneta pakalpojumu abonēšanai atsevišķi.

Ekonomika

AS "Latvenergo" kļuvis par SIA "Laflora Energy" 100 % kapitāla daļu īpašnieku, lai kūdras ražotāja SIA "Laflora" bijušajā kūdras ieguves teritorijā Kaigu purvā Līvbērzes pagastā būvētu vēja elektrostaciju (VES) ar kopējo jaudu 108,8 MW (megavati) un uzsāktu elektroenerģijas ražošanu 2026. gada jūnijā.