Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Ekonomika

"Lattelecom" padomes priekšsēdētāja amatā iecelts Gatis Kokins

Šodien notikušajā sakaru operatora SIA "Lattelecom" akcionāru sapulcē par padomes priekšsēdētāju iecelts Gatis Kokins.

Padomes locekļu amatā iecelti Reinis Bērziņš un Arnis Luhsis. Līdz šim uzņēmuma padome strādāja nepilnā sastāvā.

Kā ziņots, ekspremjers Aigars Kalvītis (TP) šovasar pameta "Lattelecom" padomes priekšsēdētāja amatu.

Kopumā "Lattelecom" ir 11 padomes locekļi - seši no tiem pārstāv valsts kapitāldaļas, savukārt pieci pārstāv ziemeļvalstu koncernam "TeliaSonera" piederošās daļas.

G. Kokins ilgu laiku strādājis dažādās "Parex bankas" struktūrās, bet šā gada maijā viņš tika atbrīvots no SIA "Pilsētmāju institūts Urban Art" valdes locekļa amata.

Kā ziņots, ekonomikas ministrs Artis Kampars (JL) "Lattelecom" padomes priekšsēdētāja amatam bija plānojis virzīt "Lattelecom" meitasuzņēmuma SIA "Lattelecom Technology" bijušo valdes priekšsēdētāju Valdi Lokenbahu.

Tāpat ministrs septembra sākumā ar skandināvu koncerna "TeliaSonera" pārstāvjiem panāca principiālu vienošanos par "Lattelecom" padomes locekļu skaita samazināšanu.

Pēc Kampara domām, pašreizējā "Lattelecom" padome 11 cilvēku sastāvā ir pārāk liela un būtu lietderīgi samazināt padomes locekļu skaitu proporcionāli gan no Latvijas valsts, gan no "TeliaSonera" puses.

"Lattelecom" piedāvā integrētus elektronisko sakaru un informācijas tehnoloģiju (IT) pakalpojumus, sniedz telekomunikāciju, tīklu projektēšanas un izbūves pakalpojumus. "Lattelecom" nodrošina arī datu pārraides un IT infrastruktūras risinājumus, interneta un kontaktu centra pakalpojumus, kā arī biznesa procesu ārpakalpojumus.