Līdz 2011. gadam cer Rīgā radīt jaunu, ekonomisku tramvaju un organizēt tā sērijveida ražošanu

© liepajniekiem.lv

Rīgas domes Satiksmes un transporta komitejas priekšsēdētājs Nikolajs Zaharovs, Satiksmes departamenta direktors Edgars Strods un pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" valdes priekšsēdētājs Leons Bemhens Rātsnamā uzklausīja informāciju par Rīgas Vagonu rūpnīcas (RVR) un Baltkrievijas uzņēmuma "Belkommunmaš" kopīgo projektu "Jauns ekonomisks tramvajs Rīgai".

Projektā paredzēts līdz 2011.gada vidum radīt Rīgai jaunu, ekonomisku, visām mūsdienu prasībām atbilstošu tramvaju un organizēt tramvaja sērijveida ražošanu Rīgas uzņēmumos.

N.Zarahovs atzīst: "Ar tramvaja projektu saistītie jautājumi pašlaik ir stinguma stāvoklī. Tāpēc ir svarīgi saprast, kāds varētu būt tas impulss, kas šo vezumu izkustinātu no vietas un nodrošinātu jautājumam pienācīgu virzību. Esmu pārliecināts, ka šāda veida projekti Rīgai ir ļoti svarīgi."

Atbilstoši RVR speciālistu aprēķiniem, tramvaju ražošanas atjaunošana Rīgai sākotnēji dotu 100 - 150 darba vietas (ja gadā tiktu samontēti 20 tramvaji), kā arī radītu iespējas piesaistīt investīcijas un piedāvāt tramvajus starptautiskajā tirgū.