Nevalstiskās organizācijas gatavas izveidot pretnabadzības tīklu Latvijā

Latvijā strādājošās nevalstiskās organizācijas (NVO) gatavojas izveidot pretnabadzības tīklu Latvijā, lai nākotnē varētu pievienoties ietekmīgajam Eiropas Pretnabadzības tīklam.

Atbildīga par iniciatīvas īstenošanu būs biedrība "Skalbes", kuras pārstāve Elīna Ālere-Fogele jau līdz šim ir aktīvi piedalījusies Eiropas Pretnabadzības tīkla darba grupā par sociālās iekļaušanas jautājumiem.

Par to vienojās NVO, kuras darbojas nabadzības jautājumu risināšanā, un LM, tiekoties ar Eiropas Pretnabadzības tīkla pārstāvjiem. Diskusijas laikā puses vienojās par tīkla izveides nepieciešamību Latvijā. Tīkla izveidi sekmē arī 2010.gada pasludināšana par Eiropas gadu cīņai pret nabadzību un sociālo atstumtību.

Tikšanās laikā tika uzklausīti tīkla pārstāvju padomi un pieredze turpmākai rīcībai. Diskusijas pārstāvji vienojās, ka šāda tīkla izveide Latvijā būs nozīmīgs solis sociālo jautājumu risināšanā.

Turklāt, pievienojoties Eiropas Pretnabadzības tīklam, NVO Latvijā būs iespēja saņemt nepieciešamo Eiropas atbalstu un finansējumu dažādu mērķu sasniegšanai cīņā pret nabadzību un sociālo atstumtību. Tāpat tīklā iesaistītie sociālie partneri varēs aktīvi piedalīties sociālās politikas izstrādes procesā un sabiedrības interešu aizstāvībā.

Eiropas Pretnabadzības tīkls ir viens no galvenajiem Eiropas institūciju partneriem cīņā pret nabadzību un sociālo atstumtību. Tā ir Eiropas Savienības nevalstiska organizācija, kurā apvienoti 26 nacionālie tīkli un 24 Eiropas organizācijas. Tīkla misija ir nodrošināt un veicināt efektīvu darbību cīņā pret nabadzību un sociālo atstumtību, kā arī sekmēt izpratni par šiem jautājumiem. Tāpat tīkls aizstāv to cilvēku tiesības, kas saskaras ar nabadzību un sociālo atstumtību, kā arī aktīvi lobē šo cilvēku intereses.

Svarīgākais