Rīgā vērojams liels kvalitatīvu nomnieku deficīts

Joprojām ir liels pieprasījums pēc labām tirdzniecības telpām uz aktīvākajām ielām Vecrīgā un Rīgas centrā, bet tajā pašā laikā trūkst kvalitatīvu nomnieku, kas šīs telpas varētu aizpildīt.

2013. gada janvāra mēnesī brīvo telpu īpatsvars Rīgas populārākajās tirdzniecības ielās nepārsniedza 5 %. Salīdzinot ar iepriekšējiem periodiem, kopējais nomai pieejamo veikalu skaits ir palielinājies, taču ir samazinājusies nomai pieejamā kopējā platība, informē uzņēmums "Kivi Real Estate".

Vislielākais pieprasījums arvien saglabājas telpām līdz 100 m², kuras atrodas pilsētas centra un Vecrīgas aktīvajās vietās ar intensīvu gājēju plūsmu: Tērbatas, Kr. Barona, Kaļķu u.c. ielās. Īpaši pieprasītas ir telpas, kurās nav jāveic lielas investīcijas, piemēram, pārbūvē, ventilācijā un citās komunikācijās, lai tās atbilstu nomnieku izvirzītajām prasībām.

Šobrīd liela daļa potenciālo nomnieku ir jauni uzņēmumi bez pieredzes, un iznomātājiem nešķiet, ka šie uzņēmumi ar piedāvātajiem pakalpojumiem vai precēm var piedāvāt ilgtspējīgu biznesa modeli, kas spēs segt nomas maksu. Arī informācijas trūkums par pašu nomnieku bieži vien liek iznomātājam izvēlēties pieredzējušus un labi zināmus uzņēmumus.