Bankas piedāvāt termiņdepozītos nopelnītos procentus jau termiņa sākumā

Atsevišķas Latvijas komercbankas sākušas piedāvāt termiņdepozītus ar iespēju saņemt nopelnītos procentus jau termiņa sākumā, liecina banku mājaslapu informācija.

"Parex banka" patlaban ar depozīta peļņas izmaksu sākumā piedāvā trīs depozītu veidus - "Express", "Flex" un "Klasika", kur gada ienesīguma likme noteikta attiecīgi 11,5%, 12% un 13%.

Šīs likmes pēc būtības faktiski atbilst aptuvenam vidējam 12 mēnešu banku latu depozītu tirgus vidējam rādītājam ar procentu izmaksu termiņa beigās.

Iespēju saņemt depozīta peļņas procentus pirms termiņa piedāvā arī "GE Money Bank".

Latvijas Komercbanku asociācijas vadītājs Teodors Tverijons aģentūrai LETA apstiprināja, ka šādu produktu bankas saviem klientiem tiešām piedāvā, tomēr tas notiekot jau "labu laiku" un neesot uzskatāms par sensacionālu jaunumu.

Slēdzot līgumu ar banku, klientam ir tiesības procentu maksājumus saņemt uzreiz, skaidroja Tverijons, kurš precīzi gan nevarēja nosaukt, cik banku šādu pakalpojumu piedāvā.

Tverijons arī norādīja, ka bankām reāli nebūs iespējams laikus ieviest licencēto programmatūru izmaiņas, ja valdība lems par iedzīvotāja ienākuma nodokļa papildus piemērošanu ienākumiem no dividendēm. Nepieciešamās programmatūru izmaiņas bankas varētu veikt apmēram četru mēnešu laikā pēc attiecīga valdības lēmuma.

"SEB bankas" Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Agnese Strazda norādīja, ka banka patlaban neapsver iespēju mainīt depozītu procentu izmaksas noteikumus un noguldītājiem ir iespēja izmantot divu veidu procentu izmaksu - vai nu termiņa beigās, vai arī noguldījuma termiņa laikā - reizi mēnesī un reizi ceturksnī.

Ekonomika

Pieaugot ēdienu un preču piegādes platformu “Wolt” un “Bolt Food” darbības apjomam un kurjeru skaitam Latvijā, sabiedrībā pieaugušas arī bažas par to, vai tiek ievērotas visas higiēnas prasībām un vai tiešām pirms vakariņošanas maltīti nav nogaršojis jau kāds cits. Vairāk par pakalpojumu kvalitātes un drošības kontroli devās noskaidrot TV kanāla 360 raidījums “360 ZIŅneši”.

Svarīgākais