Bērnu slimnīca par 140 tūkstošiem latu iegādāsies zāles reto slimību ārstēšanai

Bērnu klīniskā universitātes slimnīca 2010.gadā par 140 400 latiem nodrošinās medikamentus bērniem, kuri sirgst ar retām slimībām, liecina paziņojums Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Medikamenti šo bērnu vajadzībām tiks iepirkti no zviedru uzņēmuma "Shire Human Genetic Therapies AB", kas bija arī vienīgais pretendents, kurš pieteica dalību konkursā.

Kā aģentūru LETA informēja Bērnu slimnīcas pārstāve Romēna Namniece, šobrīd apstiprinātas sešas retu slimību diagnozes, kuru ārstēšanu valsts finansēs. Izsludinātais iepirkumu konkurss paredzēts 2010.gada vajadzību nodrošināšanai tiem desmit bērniem, kuriem slimība jau atklāta. Palielinoties diagnosticēto gadījumu skaitam, ārstniecības līdzekļu iegādei būs nepieciešams lielāks finansējums, norādīja Namniece.

Jau ziņots, ka Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas pārstāvji individuāli sazinājās ar vecākiem, kuru bērniem medikamenti reto slimību ārstēšanai bija nepieciešami šogad.

Tie bija 12 bērni, kuri medikamentu kompensāciju saņem pilnā apmērā.

Pie zālēm tika viens pacients, kas sirgst ar Gošē slimību, viens ar mukopolisaharidozes 1.tipu un viens ar šās slimības 2.tipu, trīs Leša-Nīhana sindroma pacienti, divi pacienti ar pārmantotu IX faktora deficītu, divi homocistinūrijas pacienti un divi "urea" cikla traucējuma slimības pacienti.

Svarīgākais