''Hipotēku banka'' palielinājusi pamatkapitālu

Saskaņā ar bankas akcionāra lēmumu valsts akciju sabiedrība "Latvijas Hipotēku un zemes banka" palielinājusi pamatkapitālu par 43,2 miljoniem latiem. Līdz ar to kopējais pamatkapitāla apjoms sasniedzis 121,32 miljonus latu.

Piekrišanu Hipotēku bankas pamatkapitāla palielināšanai devusi arī Eiropas Komisija.

Hipotēku bankas kapitāla palielināšana ir paredzēta iekšēji nodalīto attīstības bankas (valsts atbalsta programmu) aktivitāšu īstenošanai. Kapitāla palielināšanai tiek izmantoti bankā jau iepriekš ieskaitītie Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzekļi, kas tiek lietoti uzņēmēju kreditēšanai mērķprogrammu ietvaros.

Hipotēku bankas valdes priekšsēdētājs Rolands Paņko atzīst: "Kapitāla palielināšana ļauj bankai aktīvāk īstenot valdībā apstiprinātās programmas un stiprinās banku tās pamatdarbībā - Latvijas uzņēmēju kreditēšanā. Šobrīd banka aktīvi īsteno tai uzticētās mērķprogrammas "Aizdevumi komersantu konkurētspējas uzlabošanai" un "Atbalsts pašnodarbinātības un uzņēmējdarbības uzsākšanai". Programmu straujā realizācijas gaita apliecina lielu nepieciešamību pēc finansējuma gan investīcijām, gan apgrozāmajiem līdzekļiem. Komersantu konkurētspējas uzlabošanas programmas ietvaros kopš programmas uzsākšanas uzņēmējiem piešķirti aizdevumi par vairāk nekā 89 miljoniem latu."

Ekonomika

Valsts atbalsts ir biežāk minētais faktors, kas mudinātu gandrīz trešdaļu jeb 27 % iedzīvotāju apsvērt elektroauto iegādi. Tikmēr 44 % norāda, ka viņus no šī pirkuma attur attālums, kādu elektroauto spēj veikt ar vienu uzlādi, liecina Citadele Leasing veiktā aptauja.