Vācijas finanšu ministrs: Eirozonas smagākais posms ir aiz muguras

Vācijas finanšu ministrs Volfgangs Šeible paudis uzskatu, ka grūtības piedzīvojošā eirozona jau ir tikusi pāri trīs gadus ilgušās parādsaistību krīzes virsotnei, norādot uz pozitīviem pavērsieniem Grieķijā un Francijā.

Intervijā izdevumam "Bild", kas tiks publicēts piektdienas numurā, Šeible sacīja: "Es domāju, ka sliktākais mums ir aiz muguras."

"Valdība Atēnās zina, ka tā nedrīkst pārslogot citas eirozonas valstis. Tāpēc tā turpina reformu īstenošanu," norāda Šeible.

Viņš arī pauda optimismu par reformu tempu Francijā, uzsverot, ka Parīze "labi apzinās, ka katrai valstij nepieciešams pastāvīgi īstenot reformas, lai saglabātu konkurētspēju".

Šeible arī, šķiet, ir krietni optimistiskāk noskaņots par eirozonas nākotni nekā kanclere Angela Merkele, kas stingri atteikusies paust uzskatu par krīzes smagākā posma pārvarēšanu.

Turpretī Francijas prezidents Fransuā Olands jau vairākkārt apgalvojis, ka eirozonas krīze, kas dažbrīd apdraudējusi Eiropas vienotās savienības pastāvēšanu, ir pārvarēta.

Šeible arī prognozē, ka Vācijas ekonomika nākamgad piedzīvos pieklājīgu izaugsmi, ko veicinās tirdzniecība ar ASV un Āziju.