Uzņēmēji tiksies ar Sandru Kalnieti

20.novembrī, Lielbritānijas Tirdzniecības kamera Latvijā (LTKL) sadarbībā ar Eiropas Parlamenta Eiropas Tautas partijas grupu (ETP grupu), organizē tikšanos ar Eiroparlamenta deputāti Sandru Kalnieti. Pasākumā britu tirdzniecības kameras biedri - uzņēmēji iepazīsies ar deputātes darbu uzņēmējdarbībai nozīmīgajās komitejās Eiropas Parlamentā.

"Pievienojoties Eiropas Savienībai, uzņēmēji ieguva ne tikai ļoti daudz iespēju, bet arī ierobežojumu un nosacījumu. Aktīva valsts interešu aizstāvība Eiroparlamentā mūsu biedriem - uzņēmējiem ir ārkārtīgi būtiska, tāpēc esam aicinājuši Sandru Kalnieti pastāstīt par darbu Eiropas Parlamenta komisijās, kā arī par politisko situāciju Latvijā," informē LTKL valdes priekšsēdētāja Anita Kalēja.

2009.gadā S.Kalniete tika ievēlēta Eiropas Parlamentā, kur pārstāv Latvijas intereses Iekšējā tirgus un patērētāju aizsardzības komitējā, Lauksaimniecības un lauku attīstības, kā arī Sieviešu tiesību un dzimumu līdztiesības komitejā. Tikšanās laikā S.Kalniete runās par komisiju darbu, kā arī komentēs politisko situāciju Latvijā gaidāmo Saeimas vēlēšanu kontekstā.

Sandru Kalnieti pazīst ne tikai kā ilggadēju diplomāti, Latvijas ārlietu ministri no 2002. līdz 2004.gadam un pirmo Eiropas Savienības komisāri no Latvijas, bet arī kā vienu no Latvijas Tautas frontes dibinātājām. Eiroparlamentāriete ir arī daudzās pasaules valodās tulkotu grāmatu autore, no kurām pārdotākā ir grāmata par viņas ģimenes izsūtījumu uz Sibīriju "Ar balles kurpēm Sibīrijas sniegos". Mākslas zinātniece un pazinēja ir Roberta Šūmana fonda un Kokneses fonda valdes locekle.

Tikšanās ar Sandru Kalnieti būs jau vienpadsmitais LTKL šogad organizētais pasākums, kurā tirdzniecības kameras biedriem un citiem interesentiem ir iespēja tikties ar atzītiem vietējiem un starptautiskiem ekspertiem, lai apspriestu ekonomisko situāciju Latvijā un pasaulē.