Tautas partija Repšem lūdz divu dienu laikā sagatavot izvērstu budžeta konsolidācijas analīzi

Tautas partija (TP), iepazīstoties ar Finanšu ministrijas sagatavotajiem priekšlikumiem 2010. gada budžeta konsolidācijai, ko pieprasa starptautisko aizdevēji, secinājusi, ka piedāvātie priekšlikumi nesatur pietiekamu informāciju, lai politiķi varētu pieņemt pamatotu un atbildīgu lēmumu. Tāpēc TP frakcija nosūtījusi vēstuli Ministru prezidentam, kurā aicina sagatavot pasākumu plānu prioritārā secībā, informāciju par katras plānotās aktivitātes iespējamo fiskālo efektu utml. Lai nekavētu valsts budžeta pieņemšanas grafiku, TP frakcija aicina minētos dokumentus iesniegt līdz 19. novembra plkst.14.

Finanšu ministrija, kuras vadītājs ir Einars Repše, tiek aicināta sagatavot piedāvājumu, kas ļautu sasniegt nepieciešamo budžeta konsolidāciju un vienlaikus pozitīvi ietekmētu tautsaimniecības atjaunotni.

Kā jau ziņots, pēc koalīcijas partiju kopsēdes Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (JL) vakar informēja, ka nākamā gada valsts budžeta izdevumi jāsamazina vēl par 55-60 miljoniem latu.

Premjers atzina, ka līdz šīs nedēļas beigām partijas meklēs iespēju atrast minēto summu un, visticamāk, var nākties paaugstināt nodokļus.

Svarīgākais