Rimševicam būs jāšķiras vēl no 15% savas algas

No nākamā gada 1. janvāra Latvijas Bankas (LB) darbinieku atalgojums tiks samazināts par 15% un plānotais atalgojuma samazinājums attieksies arī uz bankas vadību.

Kā ziņots, jau kopš šī gada sākuma atalgojums LB samazināts par 15%. Papildus tam bankas padome esot pieņēmusi lēmumus par tālāku LB prezidenta, padomes un valdes locekļu atalgojuma samazinājumu un kopējais šo amatpersonu atalgojuma samazinājums ir aptuveni 25%.

Kā jau ziņots, LB prezidents Ilmārs Rimšēvičs pērn saņēmis lielāku atalgojumu nekā Igaunijas Centrālās bankas vadītājs, kā arī lielāku algu nekā ASV centrālās bankas - Federālo rezervju sistēmas - vadītājs Bens Bernanke.

Igaunijas Centrālās bankas vadītāja Andresa Lipstoka atalgojums pērn bija 111 000 Igaunijas kronu (4984 lati) mēnesī, bet Bernanke pagājušajā gadā algā saņēma 191 300 ASV dolārus (95 267 latus), kas veido vidēji 15 942 ASV dolārus (7939 latus) mēnesī.

Kā liecina Rimšēviča Valsts ieņēmumu dienesta elektroniskajā datubāzē pieejamā valsts amatpersonas deklarācija par 2008.gadu, LB prezidents pērn algā, prēmijās, pabalstos saņēmis 126 518 latus, tātad vidēji mēnesī 10 543 latus.

Ekonomika

Eleving Group ir uzsācis sākotnējo publisko akciju piedāvājumu (IPO), kurā privātie un institucionālie investori no Baltijas un Vācijas var parakstīties uz uzņēmuma akcijām. Parakstīšanās periods ilgs līdz 8. oktobrim.