Rīgas dome plāno palielināt budžeta deficītu par 10 miljoniem latu

Rīgas pašvaldība šā gada budžeta deficītu plāno palielināt par vairāk nekā desmit miljoniem latu, līdz ar to deficīts sasniegs 57 miljonus latu jeb 13% no kopējiem plānotajiem ieņēmumiem.

Rīgas domes Finanšu un administrācijas lietu komitejas deputāti šodien akceptēja sagatavoto grozījumu projektu domes šā gada budžetā. Galīgais lēmums būs jāpieņem domes sēdē.

Grozījumu projektā paredzēts, ka pašvaldības kopējie ieņēmumi šogad samazināsies par 8,04 miljoniem latu, savukārt izdevumi pieaugs par 2,17 miljoniem latu.

Plānots, ka domes budžeta kopējie ieņēmumi šogad samazināsies par 8,04 miljoniem latu, pamatbudžeta ieņēmumi palielināsies par 2,34 miljoniem latu, bet speciālā budžeta ieņēmumi samazināsies par 10,34 miljoniem latu.

Paredzēts, ka pašvaldības budžeta kopējie izdevumi palielināsies par 2,17 miljoniem latu, tostarp pamatbudžeta izdevumi palielināsies par 8,21 miljonu latu, bet speciālā budžeta izdevumi samazināsies par 6,05 miljoniem latu.

Saskaņā ar grozījumu projektu pašvaldības ieņēmumi šogad plānoti 435,4 miljonu latu apmērā, bet izdevumi - 492,45 miljoni latu.

Augustā pieņemtie budžeta grozījumi paredzēja, ka pašvaldības budžeta ieņēmumi būs 443,4 miljoni latu, izdevumi - 490,46 miljoni latu, bet deficīts sasniegs 47 miljonus latu.

Ekonomika

Eiropas Savienības Tiesa piektdien nolēma atcelt Mobilitātes pakotnē noteikto prasību, kas uzliek par pienākumu kravas transportlīdzekļiem ik pēc astoņām nedēļām atgriezties transportlīdzekļu reģistrācijas valstī, aģentūru LETA informēja Satiksmes ministrijā (SM).

Svarīgākais