Valdībai triecientempos jāvērtē ap 1000 Saeimas deputātu iesniegtie priekšlikumi budžetam

Valdība šodien ārkārtas sēdē plkst.9 vērtēs iesniegtos priekšlikumus nākamā gada valsts budžetam pirms tā izskatīšanas 2. lasījumā Saeimā. Budžetam iesniegti vairāk nekā 900 priekšlikumi un tiek plānots, ka to izskatīšana tiks pabeigta otrajā valdības ārkārtas sēdē 20.n ovembrī. Plānots, ka galīgajā lasījumā nākamā gada valsts budžets tiks pieņemts 1.decembrī.

Līdz šim pieejamā valdības darba kārtība liecināja, ka liels priekšlikumu apjoms - 192 ir iesniegts likumprojektam "Par vienotu valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības sistēmu". Piemēram, daudzi deputāti ir iesnieguši priekšlikumus, lai vienotajai atalgojuma sistēmai tiktu pakļauta arī Latvijas Banka, kā arī Finanšu un kapitāla tirgus komisija.

Jau ziņots, ka darbā pie nākamā gada valsts budžeta valdība virzīsies uz 25% iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmes atjaunošanu, kā arī uz progresīva nekustamā īpašuma nodokļa ieviešanu.

Ekonomika

Eiropas Savienības Tiesa piektdien nolēma atcelt Mobilitātes pakotnē noteikto prasību, kas uzliek par pienākumu kravas transportlīdzekļiem ik pēc astoņām nedēļām atgriezties transportlīdzekļu reģistrācijas valstī, aģentūru LETA informēja Satiksmes ministrijā (SM).

Svarīgākais