Valdībai aktuāla ir "Parex", "Lattelecom" un "LMT" pārdošana

Valdībai patlaban aktuāla ir trīs valsts uzņēmumu vai to kapitāldaļu iespējamā pārdošana, intervijā aģentūrai LETA atzina premjers Valdis Dombrovskis (JL).

ktīvākais darbs patlaban jau notiek pie AS "Parex banka" restrukturizācijas un iespējamo investoru piesaistes atsevišķām bankas daļām.

Pēc politiķa vārdiem, tāpat vērtējama varētu būt SIA "Lattelecom" un SIA "Latvijas Mobilais telefons" (LMT) kapitāldaļu iespējamā pārdošana. Noteicošais šajos gadījumos gan būtu piedāvāta cena un izdevīgums valstij.

"Tiešām mēs patlaban kaut kādas darbības privatizācijas virzienā pieļaujam. Pirmkārt, tas attiecas uz "Lattelecom" un LMT daļām, kas valstij pieder, bet tas ir lielā mērā atkarīgs no sarunām ar potenciāliem investoriem, tai skaitā "TeliaSonera" un iespējamo piedāvājamo cenu," atzina valdības vadītājs.

Premjers gan uzsvēra, ka patlaban vairuma uzņēmējdarbības aktīvu cenas ir būtiski nokritušās, bet valdība negribētu valsts īpašumus tirgot "pa lēto", tikai ar pašmērķi, lai tos iztirgotu. "Te ir svarīgi tomēr arī saņemt saprātīgu cenu," uzsvēra Dombrovskis.

Dombrovskis gan atzina, ka valstij būs ļoti grūti saņemt tādu piedāvājumu, kāds bija 2007.gadā, kad bija pavisam cits tirgus līmenis - tā varbūt esot zaudēta iespēja attiecībā uz "Lattelecom" pārdošanu. Tomēr principiāli jautājumu par iespējamu uzņēmuma pārdošanu valdība patlaban esot gatava izskatīt.

Valdība vadītājs apliecināja, ka cita lielā uzņēmuma - AS "Latvenergo" - pārdošana netiek izskatīta. To paredzot arī spēkā esošais likums, kurā šis uzņēmums ierakstīts kā neprivatizējams.

Svarīgākais