Jūrmalas iedzīvotājiem nākamgad tiks piemērota 70% atlaide nekustamā īpašuma nodoklim par zemi

Jūrmalas pilsētas vadība nākusi klajā ar iniciatīvu noteikt nekustamā īpašuma nodokļa likmi 1,5% apmērā no kadastrālās vērtības visiem zemes īpašumiem, piemērojot 70% atlaidi tiem iedzīvotājiem, kuri līdz 2012.gada 31.decembrim būs deklarējuši savu dzīvesvietu Jūrmalā. Tām iedzīvotāju kategorijām, kurām jau šobrīd pienākas nodokļu atvieglojumi, atlaide tiks noteikta 90% apmērā.

Prognozēts, ka apmēram 16 000 Jūrmalas iedzīvotāju no 2013.gada sajutīs jūtamu nodokļa samazinājumu, maksājot par zemes īpašumiem.

Paredzams, ka jaunā nodokļu atlaižu sistēma būs stimuls līdz gada beigām deklarēt savu dzīvesvietu Jūrmalā arī tiem daudzajiem cilvēkiem, kas dzīvo mūsu pilsētā, bet dažādu iemeslu dēļ ir deklarējušies citur. Tādējādi palielināsies ieņēmumi no iedzīvotāju ienākuma nodokļa, kas ir galvenā pilsētas budžeta sastāvdaļa."

Papildus pozitīvs efekts būs naudas plūsmas un maksājumu disciplīnas uzlabošanās, jaunā vienkāršotā atlaižu sistēma tāpat atvieglos NĪN administrēšanu. Savienojot domei pieejamās datu bāzes, izsūtot maksājumu paziņojumus NĪN maksājumiem par zemi, Jūrmalā deklarētie iedzīvotāji uzreiz saņems maksājumu paziņojumu ar jau piemēroto atlaidi. Līdzīgi atlaides tiks piemērotas arī tiem maznodrošinātajiem, represētajiem un citām iedzīvotāju kategorijām, uz kurām tās attiecas.

Pašlaik domē notiek darbs pie attiecīgo pašvaldības saistošo noteikumu izstrādes, un plānots, ka tie tiks pieņemti jau tuvākajā laikā.

Svarīgākais