Aptauja: 69% iedzīvotāju uzskata, ka papildu budžeta līdzekļi netiks sadalīti atbildīgi

Vairākums jeb 69% Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 55 gadiem nepiekrīt apgalvojumam, ka papildu budžeta līdzekļi tiks sadalīti atbildīgi, ievērojot visu sabiedrības grupu intereses, liecina sociālo un mediju pētījumu aģentūras "TNS Latvia".

Gandrīz trešdaļa aptaujāto jeb 30% pilnībā nepiekrīt, ka papildu budžeta līdzekļi tiks sadalīti atbildīgi, savukārt 39% - drīzāk nepiekrīt.

Pretējās domās ir mazāk nekā piektā daļa - 18% - respondentu, kuri piekrīt apgalvojumam, ka budžeta līdzekļi tiks sadalīti atbildīgi, ievērojot visu sabiedrības grupu intereses, tostarp 3% - pilnībā piekrīt, bet 15% - drīzāk piekrīt.

Vēl 13% aptaujāto nav konkrēta viedokļa šajā jautājumā.

Aptauja tika veikta no 24. līdz 26.jūlijam, ar interneta starpniecību visā Latvijā aptaujājot 600 ekonomiski aktīvo Latvijas iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 55 gadiem.

Kā ziņots, saskaņā ar valdības konceptuālo atbalstu Finanšu ministrija ir panākusi vienošanos ar nozaru ministrijām par 70 miljonu latu sadalījumu prioritārajiem pasākumiem šā gada budžeta grozījumos. Ņemot vērā Ministru kabineta noteikto, grozījumos prioritāri papildu līdzekļi tiek paredzēti vienreizējiem pasākumiem, kas nerada fiskālu ietekmi uz nākamajiem gadu budžetiem.

Svarīgākais