Rīgas pašvaldība šogad nepiešķirs Ziemassvētku pabalstus bērniem un invalīdiem

Rīgas pašvaldība šogad tomēr nepiešķirs jau par tradicionālajiem kļuvušos Ziemassvētku pabalstus, ar kuriem katra gada nogalē dome sniedza vienreizēju materiālu atbalstu gan bērniem, gan vecuma vai invaliditātes pensijas saņēmējiem.

Ziemassvētku pabalstu pagājušā gada decembrī saņēma 32 134 personas kopsummā par vairāk nekā diviem miljoniem latu.

Lai piešķirtu Ziemassvētku pabalstus, Rīgas dome katru gadu pieņēma saistošos noteikumus "Noteikumus par vienreizēju Ziemassvētku pabalstu" un tos saskaņoja Reģionālās attīstības un pašvaldības lietu ministrijā.

Vienreizējo Ziemassvētku pabalstu Rīgas dome tradicionāli piešķīra, lai sniegtu vienreizēju materiālu atbalstu bērniem, vecuma vai invaliditātes pensijas saņēmējiem.

Pērn 100 latu pabalsts tika piešķirts bērniem invalīdiem un ar celiakiju slimiem bērniem, kam nav noteikta invaliditāte un kas saņem valsts atbalstu.

Savukārt pabalstu 60 latu apmērā varēja saņemt katrs bērns no ģimenes, kuras ienākumi pēdējo trīs mēnešu laikā nepārsniedza 120 latus vienam ģimenes loceklim mēnesī, atsevišķi dzīvojoši vecuma vai invaliditātes pensijas saņēmēji, ja viņu ienākumi pēdējo sešu mēnešu laikā nepārsniedza 144 latus mēnesī, un vecuma vai invaliditātes pensijas saņēmēji, kas dzīvo ģimenē, kurā ir tikai vecuma vai invaliditātes pensijas saņēmēji, un viņu ienākumi pēdējo sešu mēnešu laikā nepārsniedza 120 latus vienam ģimenes loceklim mēnesī.

Pabalstu 60 latu apmērā varēja saņemt arī vecuma vai invaliditātes pensijas saņēmējs, kurš dzīvo ģimenē, kurā ir vismaz viena darbspējīga persona un ģimenes locekļu ienākumi pēdējo trīs mēnešu laikā nepārsniedza 120 latus katram ģimenes loceklim mēnesī.

Svarīgākais